Jalkasten sukuseura 1996-2015

Sukukokous 1996 Suonenjoella

 

Kokouksessa oli mukana noin 170 henkeä.

Sukukokouksessa hyväksyttiin yhdistykselle uudet säännöt ja yhdistyksen nimeksi tuli Jalkasten sukuseura ry. Sääntömuutoksen jälkeen tarpeellinen toinen sukukokous pidettiin Kuopiossa seuraavan vuoden alussa.

Sukuseuran uusi vaakuna otettiin käyttöön. Käsinmaalattu ensimmäinen sukuvaakuna luovutettiin kunniapuheenjohtajalle, maisteri Jukka Jalkaselle. Sukuvaakunan julkistamistilaisuus oli tosin pidetty 9.5.1997 Suonenjoen kaupungintalolla. Läsnä oli johtokunnan lisäksi sekä Suonenjoen kaupungin että Rautalammin kunnan edustajia sekä lehdistön väkeä.

Sukuvaakunan lisäksi lahjaesineiksi ja myyntiin valmistettiin pöytästandaareja ja sukuviirejä.

Sukuseuran johtokuntaan valittiin edelleen puheenjohtajaksi Raimo Jalkanen ja jäseniksi Erkki Jalkanen, Eero Jalkanen, Leena Jalkanen ja Marjut Jalkanen-Mäkelä. Tilintarkastajiksi valittiin pankinjohtaja Seppo Saarinen Jyväskylästä ja eläinlääkäri Lauri Jalkanen Kuopiosta.

 

 

 

Sukuseuran 50-vuotisjuhla 1997 Helsingissä

 

Hotelli Taorminassa järjestettyyn juhlaan osallistui 50 henkeä. Juhlassa pankinjohtaja Erkki Jalkanen esitelmöi sukuseuran vaiheista. Lisäksi kuultiin musiikkiesityksiä ja illan päätteeksi osallistuttiin kansallisteatterissa Kalevalan esitykseen.

 

 

Sukukokous 2001 Rauhalahdessa Kuopiossa

 

Kokoukseen osallistui 89 henkeä. Kokouksen ohjelmaan kuului muun muassa laivaristeily Kallevedellä. Sukuseuran johtokuntaan valittiin edelleen Raimo Jalkanen puheenjohtajaksi ja jäseniksi Erkki Jalkanen Kuopiosta (varapj ja rahastonhoitaja), Leena Jalkanen Rautalammilta (sihteeri) sekä Marjut Jalkanen-Mäkelä Helsingistä.

Johtokunta kokoontui vuosittain yleensä kaksi kertaa.

Kokouksessa pohdittiin sukukirjan jatko-osien kirjoittamista. Kukin sukuhaara voisi laatia oman kirjansa. Se voisi sisältää valokuvia, tarinoita ja laajempia kuvauksia suvun vaiheista. Toistaiseksi (2016) yhtään uutta osaa ei ole valmistunut. Sen sijaan eräät sukuhaarat ovat keränneet tietoja ja materiaalia tätä varten.

Kokouksessa suunniteltiin myös suvun omien internetsivujen laatimista. Tämä toteutui vasta vuonna 2016.

 

Sukuseuran 55-vuotisjuhla 2002 hotelli Lordissa Helsingissä

 

Mukana oli 30 suvun jäsentä.

 

Sukukokous 2006 Törmälässä Rautalammilla

 

Kokoukseen osallistui 89 henkeä. Seuran jäsenmäärä oli edellisen vuoden lopussa 94 henkeä.

Kokouksen alussa Kari-Matti Piilahti piti esitelmän ”Elämää Hanhitaipaleessa 1800-luvun vaihteessa.”

Raimo Jalkasen jätettyä puheenjohtajan tehtävät, uudeksi puheenjohtajaksi valittiin arkeologi Marjut Jalkanen-Mäkelä Helsingistä ja muiksi jäseniksi opinto-ohjaaja Eero Jalkanen Suonenjoelta, psykologi Helena Valtia Helsingistä, ja säveltäjä Pekka Jalkanen Helsingistä. Raimo Jalkanen kutsuttiin seuran kunniajäseneksi.

 

 

Sukukokous 2011 Rautalammilla

 

Kokous järjestettiin Vaajasalmen entisellä koululla, ”Nujulan kaupungintalolla”. Vaikka sukuseurassa on 99 jäsentä, osallistujamäärä jäi jäsenmäärää pienemmäksi.

Seuran hallitus valittiin jatkamaan tehtävässään. Kokouksessa päätettiin jatkaa seuran www-sivujen valmistamista. Tavoite on, että ne olisivat käytössä seuraavaan, vuonna 2016 pidettävään sukukokoukseen mennessä.